Magamról

Saját fotó
Egy szerető feleséggel és két gyerekkel áldott meg az Úr...

2012. április 10., kedd

Mi atyánk

„Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a Te neved; Jőjjön el a Te országod; legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek; És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert Tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

       -    „ Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa”.(Lukács 11:20).Elfogadjuk hittel ezeket a beszédeket…?Jézus minden egyes szava abszolút igazság! Helyes lenne ezek után még így imádkozni, hogy „…Jöjjön el a Te országod…” ?

-         „Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, Ő maga pedig senkit sem kísért.” (Jakab 1:13)
          …itt ellentmondás lenne???...A BIBLIÁBAN  NINCSENEK ELLENTMONDÁSOK!!!

-         Hányszor kell bocsánatot kérni a bűneinkért, hogy bünbocsánatot nyerjünk?   „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól”(.János 1:9)
Hogyha Isten megbocsájtotta a mi bűneinket akkor miért lenne szükség tovább így imádkozni, hogy ”…bocsásd meg a mi bűneinket…”???

-         „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának    országába;”(Kolossé 1:13)...Most már el kell döntenünk, hogy szabadok vagyunk, vagy nem?Amennyiben mi is azok közé soroljuk magunkat ,akik megszabadultak a sötétség hatalmából akkor miért imádkoznánk,hogy  „…szabadíts meg…” ???

-         Jézus olyan imádságot tanított volna a tanítványainak amit Isten nem hallgat meg?...ha pedig meghallgatta, akkor miért kell többször elimádkozni?


Lehet ,hogy a elöbb más kérdésekre kellene válaszokat keresni:
-         A fönti imádság Ószövetségi vagy Újszövetségi ima?
Az világos,hogy Jézus kereszthalála…feltámadása…késöbb a Szentlélek kitöltetése után megváltoztak a dolgok…
-         Az első keresztények mondogatták-e ezt az imát?
                                             
                                                       Szívesen fogadok kommenteket...
                   Csaba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése